Cartofi gratinati cu cascaval
PrinteazaCartofi gratinati cu cascaval din: cartofi, smantana, lapte, usturoi, vin, unt, branza, sare, piper, sunca de praga si cascaval.
- 2 kg cartofi
- 300 ml smantana
- 250 ml lapte
- 20 g usturoi
- 50 ml vin alb
- 50 g unt
- 100 g branza tare
- 10 g sare
- 10 g piper alb
- 50 g sunca de praga
- 50 g cascaval
Mod de preparare:
Speli, cureţi cartofii, îi tai feliuţe şi îi pui într-o tavă. Torni 200 ml de smântână, lapte, şuncă tăiată feliuţe, unt, usturoi, sare şi piper şi dai tava la cuptor. Separat, într-o crăticioară, fierbi vinul cu brânza, adaugi 100 ml smântână şi amesteci până obţii un sos cremos pe care-l torni peste cartofii din tavă.
Cu 10 minute înainte de a scoate tava adaugi caşcaval ras sau tăiat şuviţe şi laşi să se gratineze.
Cartofi gratinati cu cascaval
Pofta buna!