Cartofi iuti cajun
PrinteazaO reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru.
- 1 kg cartofi mari
- 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui
- 2 linguri pesmet din paine integrala
- Un varf de praf de chilli
- 1/2 lingurita cumin, macinat
- 1 lingurita sare cu aroma de usturoi
- 1 lingurita boia
- 1 lingurita boabe de piper negru, macinate
- 1 lingurita cimbru uscat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Cartofii se freaca, cu o perie, fara a se descoji si se taie pe lungime in 8 felii. Se pun intr-un castron mare si se adauga uleiul astfel incat toate feliile sa fie acoperite de o pelicula fina.
Se mixeaza intr-un castron mare pesmetul, praful de chilli, sarea cu aroma de usturoi, piperul si cimbrul. Se dau cartofii prin acest amestec pana cand sunt acoperiti uniform.
Se ia o tava mare intinsa, se aranjeaza feliile intr-un singur strat si se coc 35-40 de minute pana cand au capatat o culoare aurie si sunt crocanti. Se servesc fierbinti.
Cartofi iuti cajun
Pofta buna!