Cartofi iuti cajun

Printeaza

O reteta de cartofi iuti cajun din: cartofi, ulei de floarea soarelui, pesmet, praf de chilli, cumin, sare cu aroma de usturoi, boia, bobe de piper negru si cimbru.

Ingrediente:Cartofi iuti cajun

  • 1 kg cartofi mari
  • 1 1/2 lingurite ulei de floarea-soarelui
  • 2 linguri pesmet din paine integrala
  • Un varf de praf de chilli
  • 1/2 lingurita cumin, macinat
  • 1 lingurita sare cu aroma de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • 1 lingurita boabe de piper negru, macinate
  • 1 lingurita cimbru uscat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 220 de grade. Cartofii se freaca, cu o perie, fara a se descoji si se taie pe lungime in 8 felii. Se pun intr-un castron mare si se adauga uleiul astfel incat toate feliile sa fie acoperite de o pelicula fina.

Se mixeaza intr-un castron mare pesmetul, praful de chilli, sarea cu aroma de usturoi, piperul si cimbrul. Se dau cartofii prin acest amestec pana cand sunt acoperiti uniform.

Se ia o tava mare intinsa, se aranjeaza feliile intr-un singur strat si se coc 35-40 de minute pana cand au capa­tat o culoare aurie si sunt crocanti.  Se servesc fierbinti.

Cartofi iuti cajun

Cartofi iuti cajun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.