Cartofi la cuptor cu branza si smantana
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de cartofi la cuptor cu branza si smantana din: cartofi, branza de vaca, telemea, smantana, unt, patrunjel verde si sare.
- 4 cartofi mari
- patru linguri de brânză de vacă
- două linguri de telemea rasă
- 6 linguri de smântână
- 25 g unt
- o legătură de pătrunjel verde
- sare
Mod de preparare:
Se curăţă cartofii, se spală, se zvântă şi se taie în două, pe lungime. Se scobesc uşor, iar de pe partea concavă se mai taie o felie subţire, pentru ca jumătăţile de cartof să stea drept în tavă.
Se toacă foarte mărunt pătrunjelul şi se amestecă bine cu cele două tipuri de brânză şi smântână. Astfel umpluţi, cartofii se aşază într-un vas termorezistent, se toarnă apă (cât să nu ajungă până la buza de sus a cartofilor), apoi se pune vasul în cuptor, la foc potrivit.
Când cartofii au fiert bine, se scurge surplusul de apă (dacă e cazul), se pune peste cartofi câte puţin unt şi se mai lasă un minut, apoi se servesc.
Poftă bună!