Cartofi la cuptor cu rosii
PrinteazaCartofi la cuptor cu rosii din: cartofi, ceapa, usturoi, rosii, ciuperci, miez de nuca, ulei de floarea soarelui, cimbru, oregano, sare si piper.
- 800 g cartofi
- o ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 500 g roşii
- 300 g ciuperci
- 100 g miez de nucă
- 100 ml ulei de floarea-soarelui
- o jumătate de linguriţă cu cimbru
- o jumătate de linguriţă cu oregano
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cartofii se curăţă de coajă, se spală, se taie felii şi se fierb zece minute în apă cu sare. Ciupercile se spală, se taie jumătăţi sau felii mai groase.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală, se taie felii sau se toacă mărunt. într-un bol se pun cartofii, ceapa, usturoiul şi ciupercile.
Se toarnă uleiul, se condimentează, I se presară cimbrul şi oregano, se adaugă roşiile spălate şi tăiate în jumătăţi. Se amestecă însă cu grijă să nu se sfărâme legumele, se toarnă într-o tavă, se scutură ca să se aşeze legumele şi se introduc în cuptorul încins.
Se coc la foc potrivit până ce cartofii devin aurii, se scot şi se servesc imediat, presărate cu miez de nucă tocat.
Cartofi la cuptor cu rosii
Pofta buna!
Cea mai simpla retete: cartofi la cuptor cu rosii, cine nu stie s-o faca pe asta, n-are ce cauta in bucatarie