Cartofi la cuptor cu rozmarin
PrinteazaCartofi la cuptor cu rozmarin din: cartofi, grasime de pasare, sare de mare si rozmarin.
- 1,5 kg cartofi cu coaja rosie
- 100 ml grasime de pasare
- sare de mare
- 4 ramurele de rozmarin, doar frunzele, tocate grosier
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la semnul 6/200 grade C. Curăţa cartofii şi taie-i bucăţi mari. Pune-i într-o oală încăpătoare cu apă rece, sărată, şi lasă-i să dea în clocot.
Fierbe-i şase minute, scurge-i şi pune-i înapoi în oală şi acoperă-i cu un capac. Incinge grăsimea de pasăre într-o tavă de copt, la cuptor.
Pune cartofii cu grijă în tavă, astfel încât să se acopere uniform cu grăsime, presară sare de mare şi coace la cuptor 30 minute, întorcând o dată.
Presară cartofii cu rozmarin tocat şi coace încă 30 minute, întorcând din când în când, până devin crocanţi. Serveşte imediat.
Pofta buna!