Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor
PrinteazaO reteta de cartofi, pastarnac si usturoi la cuptor din: cartofi, pastarnac, ulei de floarea soarelui si usturoi.
- 800 g cartofi mici (cei mici lasati intregi, ceilalti taiati in patru)
- 3 pastarnaci, taiati bucati mari
- 4 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 capatani de usturoi, desfacute in catei
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200° C/gaz 6. Se fierb cartofii şi păstârnacul în apă sărată trei minute. Se scurg, apoi se separă cartofii de păstârnac. Intre timp, se toarnă uleiul într-o tavă şi se dă la cuptor cinci minute.
Se adaugă cartofii, se amestecă, apoi se coc 25 de minute. Se scoate tava din cuptor, se adaugă păstârnacul şi usturoiul, apoi se dă din nou la cuptor 30 de minute (se amestecă o dată, la jumătatea timpului de coacere).
Cartofi, păstarnac şi usturoi la cuptor
Pofta buna!