Cartofi pescareşti
PrinteazaCartofi pescareşti
- 2 kg cartofi noi
- 1 kg hering marinat (cam 6 bucăţi)
- 1 legătură usturoi verde
- 1 legătură pătrunjel verde
- 1 legătură ceapă verde
- lămâie sau oţet
- 1-2 linguri făină
- 3 linguri unt
- 3 linguri smântână
- 3 ouă
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi speli şi-i pui la fiert pentru 10 minute, iar separat fierbi ouăle. Scurgi apoi cartofii şi le scoţi miezul cu grijă.
Tai apoi bucăţele peştele, le amesteci cu ouăle fierte tari şi mărunţite, usturoiul, pătrunjelul şi ceapa tăiate, adaugi puţină zeamă de lămâie sau oţet. Pregăteşti apoi un sos alb fiert cu unt, făină, smântână, sare şi piper după gust.
Adaugi sosul în compoziţia de peşte, umpli cartofii şi-i aşezi într-o tavă unsă cu unt, o acoperi cu hârtie de copt unsă cu unt ca să nu se rumenească prea tare cartofii şi-i dai la cuptor.
Poftă bună!