Cartofi cu pesmet si usturoi

Printeaza

Cartofi cu pesmet si usturoi din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, ulei de masline, pesmet, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g cartofi rosii
  • 8-12 catei de usturoi
  • 4 cepe rosii
  • 150 ml ulei de masline
  • 100 g pesmet
  • 2 linguri patrunjel taiat marunt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi cartofii la fiert, în coajă. Lăsaţi-i la răcit şi apoi curăţaţi-i de coajă. Tăiaţi-i în rondele mai groase. Tăiaţi ceapa cât mai mărunt, pisaţi usturoiul şi căliţi-le în 100 ml ulei. In altă tigaie rumeniţi pesmetul în uleiul rămas. Amestecaţi mereu cu o lingură de lemn, ca să se rumenească uniform.

Adăugaţi pătrunjelul. Puneţi într-un vas mai mare cartofii tăiaţi în rondele. Turnaţi peste ei ceapa şi usturoiul, călite şi deasupra, puneţi pesmetul rumenit. Amestecaţi uşor, ca să nu rupeţi rondelele de cartofi. Serviţi preparatul cald.

Cartofi cu pesmet si usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.