Cartofi savurosi crocanti
PrinteazaCartofi savurosi crocanti din: cartofi, supa, turmeric, frunze de dafin, ulei de floarea soarelui, grasime de rata si faina.
- 1,5 kg de cartofi, taiati bucati mari
- 2 cuburi concentrate de supa
- 1 lingurita de turmeric
- 3 frunze de dafin
- 6 linguri de ulei de floarea soarelui sau de rapita
- 2 linguri grasime de rata sau de gasca (optional)
- 1 lingura de faina
Mod de preparare:
Aşază cartofii într-o cratiţă mare, acoperă-i cu apă şi adaugă cuburile de supă, turţnericul şi frunzele de dafin.
Pune un capac/adu totul la punctul de fierbere şi lasă 10 minute până când cartofii încep să se înmoaie la suprafaţă, dar rămân întregi.
Scurge bine cartofii şi scutură-i în v. strecurătoare, apoi lasă-i acolo să se usuce uşor.
Intre timp, pune uleiul şi grăsimea de raţă sau de gâscă, dacă foloseşti, într-o tavă încăpătoare (cartofii vor avea nevoie de spaţiu pentru a se rumeni), apoi dă tava la cuptor, sub curcan, pentru a o încălzi puţin.
După ce s-au uscat cartofii, presără făină pe fiecare şi asezonează-i din belşug, uniform.
Se pot congela până la 3 luni -în acest caz, mai trebuie să adaugi 20 de minute la timpul de preparare.
Scoate tava încălzită din cuptor, pune cu grijă cartofii în ea şi acoperă-i cu grăsimea încinsă.
Coace-i 30 de minute la 200°C/gaz 6, pe cel mai jos raft al cuptorului, sub curcan. Când scoţi curcanul, măreşte temperatura la 220°C/ gaz 7.
Intoarce cartofii în tavă şi mai lasă-i 45 de minute -1 oră pe raftul de sus al cuptorului, până când se rumenesc.
Cartofi savurosi crocanti
Pofta buna!
Cartofi crocanti, mmmm, ma ling pe degete deja