Cartofi cu somon si marar
PrinteazaO reteta de cartofi cu somon si marar din: cartofi, ulei de masline, unt, file de somon afumat, suc de lamaie, cas de vaca, capere, marar, sare si piper.
- 8 cartofi
- 20 ml ulei de masline
- 25 g unt
- 125 g file de somon afumat
- 1 lingura suc de lamaie
- 150 g cas de vaca
- 1 lingura capere in otet
- 1 legatura marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se spală cartofii, se ung cu un strat fin de ulei şi se presară cu sare. Se coc în cuptorul încins, cca 1 oră. Se lasă să se răcorească, apoi se taie în jumătate, pe lung. Cu o linguriţă, se scoate o parte din miez, lăsând doar pereţi groşi de cca 1 cm.
Se amestecă unt topit cu restul de ulei, sare şi piper; se unge interiorul cartofilor. Se aşa¬ză într-o tavă, cu tăietura în sus şi se coc 15 min. la foc mediu. Intr-un caston, se amestecă somonul tăiat fâşii cu mărar tocat, suc de lămâie, caşul ras şi caperele scurse.
Se scot cartofii din cuptor şi se umplu cu amestecul. Se servesc calzi.
Cartofi cu somon si marar
Pofta buna!