Cartofi cu sos de branza
PrinteazaO reteta de clatite cu sos de branza din: cartofi, ulei, ceapa, usturoi, oua, turmeric, lapte, branza de oaie, crema de branza, migdale, sre, piper si ardei iute.
- 1 kg cartofi
pentru sos:
- 3 lingurite cu ulei
- 1 ceapa alba tocata
- 3 catei de usturoi tocati
- 3 oua fierte (1 pentru decor)
- 1 lingurita de turmeric pisat
- 1 cana cu lapte condensat
- 70 g branza de oaie
- 70 g crema de branza
- 1/2 cana cu migdale maruntite
- sare
- piper
- 1 ardei iute rosu
Mod de preparare:
Pune cartofii la fiert in coaja, in apa cu sare. Fierbe ouale tari. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (foc mediu). Incinge uleiul intr-o tigaie, adauga ceapa, usturoiul si ouale tocate. Soteaza timp de cinci minute. Adauga turmericul si amesteca doua minte.
Pune laptele si mai lasa trei minute. Asaza aceasta compozitie in blender impreuna cu cele doua feluri de branza si migdalele si paseaza pana obtii un sos fin. Lasa-l sa se raceasca.
Asaza cartofii curatati pe un platou intins. Toarna sosul de branza. Decoreaza cu felii de ou, ardei iute si eventual, masline.
Cartofi cu sos de branza
Pofta buna!