Cartofi umpluti cu carnati si smantana
PrinteazaCartofi umpluti cu carnati si smantana din: cartofi, cabanosi, ulei, smântână, oua, cascaval, sare, piper.
- 12 cartofi de dimensiune medie
- 3-4 cabanoşi
- 2-3 linguri ulei
- 500 g smântână
- 6 ouă
- 100 g caşcaval (opţional)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Cureţi şi speli cartofii, apoi cu ustensila specială le faci tuturor găuri pe mijloc. Introduci în fiecare cartof câte o bucată de cabanos, apoi îi aşezi într-o tavă stropită cu puţin ulei.
Peste ei mai adaugi 250-300 ml de apă şi puţină sare, apoi acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul încins la 200°C, pentru 25-30 de minute.
Scoţi tava şi verifici dacă sunt fierţi şi dacă apa a scăzut. Dacă sunt fierţi şi mai au apă, o elimini, iar peste cartofi pui ouăle bătute şi amestecate cu smântana şi îi mai dai la cuptor pentru 10-15 minute.
Când cartofii sunt gata, presari deasupra puţin piper. Serveşti preparatul cald, cu caşcaval ras şi ketchup.
Pofta buna!