Cartofi umpluti cu carnati si smantana

Printeaza

Cartofi umpluti cu carnati si smantana din: cartofi, cabanosi, ulei, smântână, oua, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi umpluti cu carnati si smantana

  • 12 cartofi de dimensiune medie
  • 3-4 cabanoşi
  • 2-3 linguri ulei
  • 500 g smântână
  • 6 ouă
  • 100 g caşcaval (opţional)
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Cureţi şi speli cartofii, apoi cu ustensila specială le faci tuturor găuri pe mijloc. Introduci în fiecare cartof câte o bucată de cabanos, apoi îi aşezi într-o tavă stropită cu puţin ulei.

Peste ei mai adaugi 250-300 ml de apă şi puţină sare, apoi acoperi tava cu folie de aluminiu şi o introduci în cuptorul încins la 200°C, pentru 25-30 de minute.

Scoţi tava şi verifici dacă sunt fierţi şi dacă apa a scăzut. Dacă sunt fierţi şi mai au apă, o elimini, iar peste cartofi pui ouăle bătute şi amestecate cu smântana şi îi mai dai la cuptor pentru 10-15 minute.

Când cartofii sunt gata, presari deasupra puţin piper. Serveşti preparatul cald, cu caşcaval ras şi ketchup.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.