Cartofi umpluţi cu creier de vită
Printeaza
Alegi 1 kg cartofi mari şi mai lunguieţi pe care îi speli şi îi fierbi cu tot cu coajă pe jumătate. Ii cureţi, apoi îi tai în două pe lungime, le scoţi miezul şi-i laşi deoparte până pregăteşti umplutura.
Tai mărunt 2 cepe curăţate şi spălate, le căleşti în puţin ulei, pui sare, piper şi boia dulce după gust şi adaugi 250 g creier de vită curăţat de pieliţe şi tăiat mărunt.
După ce ai călit totul, iei tigaia de pe foc, adaugi 1 ou şi mult pătrunjel tocat, amesteci şi umpli jumătăţile de cartofi cu această compoziţie. Le aranjezi într-o tavă unsă cu ulei ca să nu se răstoarne, adaugi 300-400 ml supă (preparată cu apă şi un cub de condiment concentrat) şi 100 g smântână groasă.
Le dai la cuptor ca să se rumenească bine şi le serveşti fierbinţi.
Poftă bună!