Caserola cu pui
PrinteazaO reteta de caserola cu pui din: ulei de masline, pulpe de pui, ceapa, fenicul, usturoi, oregano, bulion de rosii, rosii, frunza de dafin, branza mascarpone, pesmet, parmezan si migdale.
- 1 lingura ulei de masline
- 1 kg pulpe de pui, fara os, taiate cuburi mari
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 radacina de fenicul, taiata felii subtiri
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 2 lingurite oregano uscat
- 1 lingura bulion de rosii
- 150 ml vin alb sec
- 88 g rosii in conserva, tocate
- 1 frunza de dafin
- 150 g branza mascarpone
- 200 g rosii taiate felii
- 50 g pesmet
- 50 g parmezan ras
- 25 g migdale, tocate grosier
Mod de preparare:
Intr-o tigaie, prajeste bine bucatile de pui. Scoate-le si pune-le deoparte. Caleste apoi feniculul si ceapa. Adauga oregano, usturoiul si bulionul si tine pe foc inca doua minute. Toarna vinul alb peste ele si lasa sa dea in clocot, apoi fierbe la foc mic, un minut. Adauga rosiile, dafinul si carnea de pui. Lasa sa dea in clocot, apoi fierbe 10 min.
Incorporeaza branza apoi adauga sare si piper. Pune amestecul intr-un vas termorezistent. Presara rosiile, pesmetul, parmezanul, migdalele, sare si piper. Da la cuptor 30 min.
Caserola cu pui
Pofta buna!