Castron bosniac cu trei feluri de carne
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de castron bosniac cu trei feluri de carne din: carne de porc, carne de vita, carne de miel, morcovi, ardei verzi, cartofi, fasole verde, gulie, ceapa, patrunjel, telina, sare, piper, cuisoare, foaie de dafin si boia iute.
- 1/2 kg came de porc
- 1/2 kg carne de vită
- 1/2 kg carne de miel
- 100 gr morcovi
- 100 gr ardei verzi
- 300 gr cartofi
- 250 gr fasole verde
- 1 gulie mai mică
- 2 cepe
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 ţelină mai mică
- sare
- piper
- cuişoare
- foaie de dafin
- boia iute
Mod de preparare:
Carnea o tăiem bucăţi, legumele le curăţim, le spălăm şi le tăiem tot în bucăţi. Pregătim castronul şi le aşezăm în straturi: un rănd de zarzavaturi, un rând de carne şi condimente. In boia punem vinul, le amestecăm şi adăugăm foaia de dafin. Turnăm apă în castron până la jumătate şi fierbem înăbuşit la foc mic 50 minute.
Poftă bună!