Cea mai simpla paine fara framantare

Printeaza

Cea mai simpla paine fara framantare din: faina, apa, ulei, zahar, sare, drojdie.

Ingrediente:Cea mai simpla paine fara framantare

  • 400 g făină
  • 250 ml apă
  • 4 linguri ulei
  • 7 g zahăr
  • 7 g sare
  • 7 g drojdie

 

Mod de preparare:

Se cerne bine făina, după care se pune într-un castron şi se amestecă cu drojdia.

Se adaugă apa călduţă, uleiul, sarea şi zahărul şi se amestecă cu o lingură de lemn până se omogeni­zează şi devine un aluat compact.

Se acoperă castronul cu un prosop de bucătărie şi se aşază într-un loc călduros. Se lasă să stea aproximativ 30-40 de minute.

După ce a crescut, se presară făină pe masa de lucru, se răstoarnă aluatul şi i se dă o formă, în funcţie de prefe­rinţele fiecăruia.

Se unge o tavă cu puţin ulei sau se acoperă cu hârtie de copt şi se pune aluatul în ea.

Se mai lasă să crească timp de 30 de minute. După ce a crescut aluatul, se bagă tava în cuptorul încins.

Se lasă până ce pâinea se rumeneş­te deasupra.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.