Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci
PrinteazaO reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana.
- 4 bucăţi ceafă de porc
- 5 cepe
- 150 g ciuperci
- 3 linguri de unt sau margarină
- 1 dovlecel (de la congelator)
- sare
- piper
- 100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat)
- 150 ml smântână
Mod de preparare:
Cureţi ceapa, scurgi ciupercile şi le tai mărunt. Prăjeşti bucăţile de ceafă de porc în unt sau margarină cu sare, piper şi alte condimente după gust după ce s-a rumenit scoţi carnea pe un platou. In grăsimea rămasă căleşti ceapa cu ciupercile şi dovlecelul decongelat.
Aşezi apoi carnea cu legumele şi ciupercile într-o formă rezistentă la cuptor sau într-o tavă unsă cu ulei, le acoperi cu o folie de aluminiu şi le mai dai la cuptor pentru 30 de minute.
In grăsimea rămasă în tigaie adaugi smântână, supa şi 1 lingură făină şi dai în câteva clocote. Pui sare şi piper după gust şi dai deoparte. Aduci friptura la masă cu legumele şi sosul alături.
Poftă bună!