Ceafă de porc cu curry şi sos de mere
PrinteazaO reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc, curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt.
- 1,2 kg ceafa de porc
- 2 linguriţe curry
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- pesmet
- sare şi piper
pentru sosul de mere:
- 6 mere
- 50 g unt
- sare şi piper
Mod de preparare:
Sărează şi piperează ceafa de porc, după gust, tăvăleşte-o printr-un amestec de pesmet şi curry, apoi pune-o într-un vas special pentru cuptorul cu microunde, încălzit în prealabil şi uns cu ulei.
Stropeşte cu puţin ulei bucata de carne, pune-o în cuptorul reglat la funcţiunea de coacere şi las-o 25 de minute.
Curăţă merele de coajă şi de cotor, taie-le felii subţiri şi pune-le într-o tigaie. Adaugă untul, sare şi piper, după gust, acoperă tigaia cu un capac şi prăjeşte-le circa 10 minute.
Pasează-le apoi cu furculiţa până când obţii un sos omogen. Toarnă în centrul farfuriilor sosul de mere şi aranjează pe o parte felii de friptură. Serveşte imediat.
Ceafă de porc cu curry şi sos de mere
Pofta buna!