Ceafa de porc cu sos de ghimbir

Printeaza

Ceafa de porc cu sos de ghimbir din: ceafa de porc, ardei gras, sare, ulei, mustar, vin, miere, boia iute, usturoi, ghimbir, apa si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Ceafa_de_porc_cu_sos_de_ghimbir

  • 1 kg ceafa de porc
  • 1 ardei gras (rosu sau galben sau 1/2 rosu, 1/2 galben)
  • 1 ceapa mica
  • sare
  • ulei

pentru sos:

  • 1 ceasca de mustar clasic
  • 1 cescuta de vin
  • 3 linguri cu miere
  • 1 lingurita cu boia iute (sau sos de chilli)
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de ghimbir dat pe razatoarea mica
  • 3 linguri cu apa
  • 3 linguri cu ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Pune ceafa, frecata cu sare, intr-o tava mai mare. Toarna apa de vreo doua degete, adauga ceapa taiata in felii de jur imrejurul bucatilor de carne si da la cuptor, la foc potrivit.

Separat, prepară sosul: pune într-o crăticioară toate ingredientele, amestecă şi lasă pe foc mic circa 20 de minute. Dă deoparte, ca să se răcească. Când carnea e gata, scoate-o pe platou cu puţin sos din tavă. Toacă mărunt ardeii şi amestecă-i cu sosul de ghimbir.

Toarnă peste friptură şi serveşte cu salată verde.

Ceafa de porc cu sos de ghimbir

Ceafa_de_porc_cu_sos_de_ghimbir

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bianca Varlan

    Nu prea-mi palce ghimbir asa ca dupa parerea mea nu are ce cauta pe o friptura buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.