Ceafa de porc cu cartofi
PrinteazaO reteta de Ceafa de porc cu cartofi din: ceafa ce porc, usturoi, rozmarin, ceapa rosie, cartofi rosii, piper, sare grunjoasa, vin, boia dulce si ulei de floarea soarelui.
- 800 g ceafa de porc
- 5-6 catei usturoi
- rozmarin
- o ceapa rosie
- 8-10 cartofi rosii
- piper macinat
- sare grunjoasa
- 150-250 ml vin alb sec
- o lingurita boia dulce
- 2-3 linguri ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Se impaneaza bucata de ceafa cu usturoi, rozmarin si fasii de ceapa rosie. Se presara sare, piper, boia si rozmarin tocat marunt.
Se stropeste cu vin si se lasa la macerat 1-2 ore. Se scoate, se asaza in tava si se coace la 180C.
Separat, se spală cartofii cu coajă cu tot şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot şi se răcesc.
Se curăţă, se taie cubuleţe şi se perpelesc în ulei. Se pune şi usturoiul tăiat mărunt. Cartofii tărăneşti se servesc cu ceafa de porc condimentată.
Ceafa de porc cu cartofi
Pofta buna!
Una din cele mai simple retete, ceafa de porc la gratar