Ceafă de porc cu glazură de muştar
PrinteazaO reteta delicioasa de ceafa de porc cu glazura de mustar din: ceafa de porc, patrunjel, mustar, frunze de tarhon, ulei, sare, piper, ceapa, morcov, sos de rosii, ardei copti si ardei iute.
- 1,5 kg ceafă de porc
- 1 legătură de pătrunjel
- 5 linguri cu muştar
- câteva frunze de tarhon
- ulei,
- sare,
- piper
pentru sos:
- 2 cepe
- 1 morcov
- 500 ml sos de roşii
- 2 ardei copţi
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Taie tarhonul şi pătrunjelul cât mai mărunt şi amestecă-le cu muştarul şi un praf de sare şi piper.
Unge carnea cu puţin ulei şi sosul de muştar.
Aşaz-o într-o tavă şi stropeşte-o cu ulei şi o ceşcuţă cu apă. Lasă la cuptor aproximativ o oră.
Din când în când, stropeşte-o cu sosul din tavă. Dacă sosul scade prea mult, adaugă puţină apă.
Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei. Adaugă morcovul şi, după câteva minute, ardeiul copt şi tocat
Stinge cu sosul de roşii şi pune câteva rondele de ardei iute. Lasă pe foc să se lege bine sosul.
La final, aromatizează cu puţin pătrunjel tocat. Inteapa din loc in loc bucata de carne si baga cateii de usturoi taiati pe jumatate si crengute de rozmarin
. E mult mai delicios si aromat!
Ceafă de porc cu glazură de muştar
Pofta buna!