Ceafa umpluta cu castraveti murati
PrinteazaCeafa umpluta cu castraveti murati din: ceafa de porc, castraveti murati, cascaval, untura de porc, pesmet, boia dulce, cimbru uscat, ou, concentrat de legume si nucsoara.
- 1 kg ceafa de porc (sau bucata intreaga sau bucati mai mici)
- 300 g castraveti murati
- 100 g cascaval
- 100 g untura de porc
- 2 linguri pesmet
- 1 lingurita de boia dulce
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 ou
- 2 lingurite concentrat de legume
- 1 varf cutit de nucsoara macinata
Mod de preparare:
Cureţi carnea, o speli şi o scurgi de apă. Tai apoi carnea astfel încât să obţii o foaie de carne de circa 1 cm grosime (dacă foloseşti bucăţi mai mici, nu le mai tai) pe care o presari cu 1 linguriţă concentrat, legume şi cimbru.
Tai castraveţii în cubuleţe sau felii, îi storci bine de zeamă şi îi amesteci într-un castron cu pesmetul, oul, caşcavalul dat pe răzătoarea mare şi nucşoara.
Intinzi compoziţia obţinută pe foaia de carne, apoi o rulezi şi o legi cu aţă alimentară. Ungi carnea cu untură, o presari cu 1 linguriţă concentrat şi o pui în tavă, apoi o dai la cuptorul încins.
Coci ceafa umplută la foc potrivit, până când se rumeneşte pe deasupra, apoi o tai în felii de circa 1 cm grosime şi o serveşti cât e fierbinte cu o garnitură de legume după preferinţă.
Ceafa umpluta cu castraveti murati
Pofta buna!