Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara
PrinteazaCeapa rosie cu ardei iute si scortisoara din: ceapa rosie, zahar, vin alb, otet, sare, ardei iute, apa, scortisoara, foi de dafin.
- 1 kg ceapă roşie
- 50 g zahăr
- 250 ml vin alb sec
- 200 ml oţet
- 1 lingura sare
- 5 ardei iuţi
- 400 ml apă
- 1 baton de scorţişoară
- foi de dafin
Mod de preparare:
Se spală ceapa, se curăţă bine şi se taie rondele. Într-un vas, se pune vinul, oţetul, zahărul, apa şi ardeiul iute, tăiat rondele. Se dau la fiert circa 15 minute. După ce au fiert, se lasă să se răcească. Într-un borcan se aşază rondele de ceapă, printre care se pun câteva foi de dafin şi batonul de scorţişoară.
După ce s-a umplut borcanul, se toarnă amestecul fiert peste ceapă şi se capsează borcanul.
Ceapa rosie cu ardei iute si scortisoara
Pofta buna!