Ceapa umpluta cu ricotta
PrinteazaO reteta delicioasa de ceapa umpluta cu ricotta din: ceapa, ricotta, parmezan, oua, nucsoara, sare, piper, paine si ulei.
- 2 kg ceapă (6-7)
- 250 g brânză ricotta
- 2 linguri cu parmezan
- 2 ouă mari
- nucşoară
- sare
- piper
- firimituri de pâine
- ulei
Mod de preparare:
Curăţă cepele de prima foiţă, clăteşte-le în multă apă rece şi pune-le la fiert în apă cu sare până se înmoaie. Lasa-le sa se scurga si sa se raceasca bine.
Scobeşte interiorul cepelor şi păstrează doar jumătate din miez. într-un castronel, amestecă brânza cu gălbenuşurile, nucşoară după gust, sare şi piper şi miezul păstrat de la cepele fierte, tocat mărunt.
Bate albuşurile spumă împreună cu un praf de sare. încorporează spuma în compoziţia de brânză şi umple cepele. Presară deasupra fiecărei cepe firimituri de pâine uscată, un strop de ulei şi parmezan ras.
Acoperă cu căpăcele de ceapă, aşază cepele într-o tavă unsă cu puţin ulei şi dă la cuptorul încins pentru 30-40 de minute. Sunt delicioase servite la temperatura camerei.
Ceapa umpluta cu ricotta
Pofta bună!