Chec cu broccoli

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu broccoli din: morcovi, broccoli, ardei capia, oua, smantana, telemea, faina, praf de copt, sare si piper.

Ingrediente:Chec cu broccoli

  • 3 morcovi
  • 300 g broccoli
  • 2 ardei capia
  • 5 ouă
  • 300 g smântână
  • 200 g telemea
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovii de coa|ă şi îi fierbi, iar separat opă­reşti 2-3 minute broccoli în apă clocotită cu sare, pe care-l desfaci apoi bucheţele. Coci ardeii, îi cureţi de coajă şi-i tai bucăţi. După ce au fiert morcovii, îi laşi să se scurgă, apoi îi pasezi până obţii un piure fin.

Adaugi telemeaua rasă, smântână, făina, un praf de copt şi gălbenuşurile. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi încorporezi uşor albuşurile bătute spu­mă tare, amestecând de jos în sus.

Torni jumătate din compoziţie într-o tavă de co­zonac unsă şi tapetată, pui jumătate din bucheţelele de broccoli şi din ardeii copţi, adaugi restul de compo­ziţie şi aşezi deasupra broccoli şi ardeii rămaşi.

Intro­duci tava la cuptor pentru 45-50 de minute, la foc mic. Il serveşti rece.

Chec cu broccoli

Chec cu broccoli

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.