Chec cu fructe si caise confiate
PrinteazaChec cu fructe si caise confiate din: oua, unt, sare, zahar, faina, zahar vanilat, coaja de lamaie, nuci, migdale, stafide, caise confiate si hartie de copt.
- 5 oua
- 200 g unt
- un praf sare
- 14 linguri zahar
- 275 g faina
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja rasa de la 1-2 lamai
- 100 g nuci
- 30 g migdale
- 30 g stafide
- 50 g caise confiate
- hartie de copt
Mod de preparare:
Se pune untul moale şi se freacă cu zahărul până se obţine o cremă fină. Se adaugă sarea, zahărul vanilat si ouăle unul câte unul, amestecăndu-se continuu. Coaja de lămâie si făina cernută se adaugă, la sfârşit, şi se amestecă să nu se lase, apoi se pun şi fructele confiate.
Compoziţia se toarnă în tava de chec, tapetată cu hârtie specială de copt şi se bagă la cuptor, la 150° C. Se lasă 40 de minute. Se verifică dacă s-a copt uniform, apoi se scoate şi se serveşte rece.
Chec cu fructe si caise confiate
Pofta buna!