Chec cu masline si gogosari
PrinteazaChec cu masline si gogosari din: oua, faina, gris, masline negre, gogosari murati, dovlecel, sare, piper.
- 6 oua
- 2 linguri cu faina
- 4 linguri cu gris
- 100 g masline negre fara samburi
- 1-2 gogosari murati
- 1 dovlecel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Opăreşte dovlecelulîn apă cu sare, după care taie-l cubuleţe şi lasă-l la scurs. Freacă gălbenuşurile cu un praf de sare. Adaugă treptat făina şi grisul. Amestecă energic până se desfac toate cocoloaşele. Incorporează albuşurile bătute spumă cu sare.
Adaugă măslinele tocate, gogoşarul murat tăiat cubuleţe şi dovlecelul scurs. Potriveşte gustul de sare şi piper şi toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse şi tapetate cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, 40-45 de minute.
Chec cu masline si gogosari
Pofta buna!