Chec cu rosii uscate
PrinteazaChec cu rosii uscate din: rosii uscate, mozzarella, branza emmental, oua, faina, praf de copt, lapte, ulei de masline, frunze de busuioc, sare si piper.
- 2 linguri cu rosii uscate
- 200 g mozzarella
- 100 g branza emmental
- 3 oua
- 150 g faina
- 10 g praf de copt
- 125 ml lapte cald
- 80 ml ulei de masline
- 8-10 frunze de busuioc
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie roşiile uscate şi mozarella în cubuleţe. Amestecă-le cu busuiocul tocat. Bate ouăle cu mixerul pentru a fi cât mai spumoase. Amestecă făina cernută cu praful de copt şi încorporează-le în ouăle bătute.
Toarnă treptat uleiul de măsline şi laptele. Adaugă amestecul de roşii, busuioc şi mozzarella, brânza Emmental rasă, sărează şi piperează după gust.
Pune într-o formă de chec tapetată cu hârtie de copt şi dă la cuptorul încins 45 de minute. Scoate checul din cuptor după ce a căpătat o culoare apetisantă. Lasă-I cinci minute să se răcorească şi apoi scoate-l din formă.
Chec cu rosii uscate
Pofta buna!