Chec cu tuica

Printeaza

Chec cu tuica din: oua, zahar, faina, lamaie, praf de copt, tuica, ulei, cacao.Chec cu tuica

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 1 cană de zahăr tos
  • 1 cană de făină
  • 1lămâie cu tot cu zeamă şi1/2 din coajă
  • 1 pliculeţ praf de copt
  • 1 pahar de ţuică
  • 1 pahar de ulei
  • 1 linguriţă cacao

 

Mod de preparare:

Freci gălbenuşurile cu 3/4 din cantitatea de zahăr, adaugi praful de copt, zeama de lămâie şi uleiul (pe care il picuri ca ia maio­neză, încet). Freci cu lingura până ce se dizolvă zahărul Baţi albuşurile spumă cu sfertul de zahăr care ţi-a rămas.

Incorporezi albuşul şi la sfârşit pui şi făina, în ploaie. Ungi o formă cu ulei şi o tapetezi cu făină şi torni 3/4 din tot aluatul. Sfertul oprit îl amesteci cu cacaua şi torni peste partea albă din tavă.

Dai la cuptor pentru 45 de minute. După ce s-a copt, laşi tava în cuptor cu uşa întredeschisă (de un deget) să se răcească definitiv îl tai a doua zi. Dacă vrei, îi poţi pune deasupra nuci sau stafide.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.