Chec din albuşuri
PrinteazaChec din albuşuri din: albusuri, zahar, faina, bicarbonat, suc de lamaie, coaja de lamaie, zahar vanilat, esenta, nuca si rahat.
- 5 albusuri
- 1 cana de zahar
- 1 cana faina
- o lingurita bicarbonat
- sucul de la 1 lamaie
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 pliculete zahar vanilat
- esente
- nuca
- rahat
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă (să nu cadă când întoci vasul), apoi adaugi zahărul în ploaie şi amesteci bine. Adaugi făina în ploaie. Pui zeama de lămâie peste bicarbonat, apoi adaugi amestecul peste compoziţie. Pui şi coaja rasă de la lămâie.
Nuca şi rahatul îl treci prin puţină făină, apoi le adaugi în compoziţie (nu şi făina prin care le-ai trecut). Incingi cuptorul şi laşi checul la copt pentru circa 50-60 minute.
Pofta buna!