Chec de dovlecei
PrinteazaO reteta de chec de dovlecei din: oua, zahar pudra, faina, praf de copt, scortisoara, sare, fulgi de cocos, dovlecei si ulei.
- 3 oua
- 2 cesti zahar pudra
- 3 cesti faina
- 1/2 plic praf de copt
- 1 si 1/2 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 ceasca fulgi de cocos
- 2 cesti dovlecei rasi pe razatoare
- 1 ceasca ulei
Mod de preparare:
Se bat ouăle şi se adaugă zahăr pudră, amestecând până obţinem o compoziţia spumoasă. Intr-un castron se amestecă făina cu praf de copt, scorţişoară, un praf de sare şi fulgi de cocos. Se înglobează compoziţia de ouă şi dovleceii raşi, apoi uleiul.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se unge forma, se tapetează cu făină şi se toarnă aluatul; se coace cca 35-40 min. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească în formă; apoi se răstoarnă şi se lasă să se răcească. Apoi se pudrează cu zahăr.
Chec de dovlecei
Pofta buna!
Nu am mancat niciodata asa ceva