Chec festiv
PrinteazaO reteta delicioasa de chec din oua, zahar, faina, unt, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, rom, rahat, caise confiate, migdale, arahide, nuca, cirese confiate.
- 6 ouă
- 350 g zahăr farin
- 250g unt
- coaja de la 2 lămâi
- un praf de sare
- 250 g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 150 g stafide
- 2-3 linguri rom natural
- 150 g rahat
- 50 g caise confiate
- 50 g migdale
- l50 g arahide prăjite
- 100 g nucă
- cireşe confiate
Mod de preparare:
Se pune untul într-un bol, să se încălzească la temperatura camerei, apoi se adaugă zahărul şi se mixează aproximativ 10 minute până ce devine o cremă fină. Se adaugă zahărul vanilat şi coaja de lămâie. Ouăle se pun unul câte unul. Stafidele se lasă în rom şi, după ce s-au îmbibat, se pun şi ele. Nuca se taie julien, caisele şi rahatul se taie cubuleţe. Toate se pun in aluatul deja pregatit.
Se cerne făina şi se amestecă uşor să nu se lase sau să facă cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tăvile de chec tapetate cu hârtie de copt. Se presară alunele, migdalele şi cireşele confiate.
Se bagă în cuptorul preincâlzit şi se lasă aproximativ 50 de minute, la foc mic. După ce s-a copt, se lasă să se răcească şi apoi se poate servi.
Chec festiv
Pofta buna!