Chec glazurat

Printeaza

Chec glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc de lamaie, zahar pudra si apa.

Ingrediente:Chec_glazurat

pentru aluat:

  • o lamaie
  • 120 g unt
  • 150 g zahar
  • 150 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 6 linguri lapte
  • 3 oua

pentru glazura:

  • sucul unei lamai
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri apa

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, untul se freaca cu zaharul si, dupa ce s-a obtinut o crema omogena, se adauga progresiv faina, praful de copt, laptele si ouale batute.  Se pune coaja rasă a lămâiei, se amestecă delicat şi se toarnă în forma unsă cu grăsime şi tapetată cu faina, daca este cazul.

Se coace 35 de minute si apoi se lasa 15 minute sa se racoreasca.Pentru glazură, se awlestecă zahărul cu apă caldă şi apoi se pune sucul de lămâie, puţin câte puţin, amestecând energic cu un tel. Se toarnă peste chec şi se lasă să se întărească.

Chec glazurat

Chec_glazurat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.