Chec glazurat
PrinteazaChec glazurat din: lamaie, unt, zahar, faina, praf de copt, lapte, oua, suc de lamaie, zahar pudra si apa.
pentru aluat:
- o lamaie
- 120 g unt
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 6 linguri lapte
- 3 oua
pentru glazura:
- sucul unei lamai
- 100 g zahar pudra
- 2 linguri apa
Mod de preparare:
Pentru aluat, untul se freaca cu zaharul si, dupa ce s-a obtinut o crema omogena, se adauga progresiv faina, praful de copt, laptele si ouale batute. Se pune coaja rasă a lămâiei, se amestecă delicat şi se toarnă în forma unsă cu grăsime şi tapetată cu faina, daca este cazul.
Se coace 35 de minute si apoi se lasa 15 minute sa se racoreasca.Pentru glazură, se awlestecă zahărul cu apă caldă şi apoi se pune sucul de lămâie, puţin câte puţin, amestecând energic cu un tel. Se toarnă peste chec şi se lasă să se întărească.
Chec glazurat
Pofta buna!