Cheesecake cu caise
PrinteazaO reteta de cheesecake cu caise din: caise, portocale, iaurt, gem de caise, alune, jeleu, biscuiti integrali si unt.
- 1/2 kilogram jumatati de caise cu tot cu coaja
- 6 portocale
- 75 ml iaurt degresat
- gem de caise
- o lingura de alune injumatatite
- jeleu
pentru blatul de biscuiti:
- 125 de grame de biscuiti integrali
- 50 grame ulei de cocos sau unt
Mod de preparare:
Intr-o tavă mare puneţi hârtie pergament pe care o ungeţi cu ulei de palmier, în acelaşi timp, adăugaţi în blender caisele coapte şi faceţi un suc pe care îl diluaţi până la 150 de ml cu apă plată.
Sucul se pune într-o tigaie la foc mic până fierbe. Se pun bucăţi de jeleu până la dizolvare. Amestecul se dă apoi la răcit. Acest piure se pune în blender şi se amestecă cu iaurtul. Se dă la rece timp de 2-3 ore. Biscuiţii se rup în bucăţi mici şi se pun în tavă.
Se presează uşor si se ţin în cuptor până devin crocanţi. Pe acest pat de biscuiţi se toarnă amestecul din frigider. Se decorează cu jumătăţi de caise şi cu gem de caise încălzit uşor, apoi se presară alunele.
Cheesecake cu caise
Pofta buna!
A fost bun cheesecake-ul cu caise?