Cherry cake
PrinteazaO reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar brun, faina, cacao, sare, zahar vanilat, unt, mascarpone, zahar pudra, esenta de migdale, coniac, frisca, cirese, nuci.
- 6 ouă
- 6 linguri zăhăr brun
- 3 linguri făină
- 3 linguri cacao
- un praf de sare
- 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
- 2 linguriţe unt topit
- hârtie pentru copt
Ingrediente cremă:
- 300 g mascarpone
- 5 gălbenuşuri
- 250 g zahăr pudră
- o linguriţă cacao
- o esenţă migdale
- 2 linguri coniac sau whisky
- 250 g frişca naturală
- 500 g cireşe pentru glazură
- 100 g nuci
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Se încălzeşte, pentru început, cuptorul la 140°C. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă.
Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat, cacaua şi făina cernute. Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace la 120°C.
Intre timp, se pregăteşte crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul vanilat, cu esenţa de migdale, cu zahărul farin şi cacaua cernută.
Se adaugă mascarpone şi se încorporează uşor, să nu se lase. Se adaugă coniacul şi frişca la sfârşit. Se acoperă şi se lasă la rece.
Separat, se curăţă cireşele, se spală, se scot sâmburii şi se fierb împreună cu zahărul şi cu esenţa de migdale. Se lasă să scadă şi se dau deoparte să se răcorească.
Se împarte foaia de blat în două, se toarnă crema, se acoperă cu foaia a doua şi se ornează cu un strat de cremă, glazură de cireşe şi nu
Cherry cake
Pofta buna!