Cherry cake

Printeaza

O reteta delicioasa de prajitura cu: oua, zahar brun, faina, cacao, sare, zahar vanilat, unt, mascarpone, zahar pudra, esenta de migdale, coniac, frisca, cirese, nuci.

Ingrediente blat:Cherry cake

  • 6 ouă
  • 6 linguri zăhăr brun
  • 3 linguri făină
  • 3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • 1-2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 2 linguriţe unt topit
  • hârtie pentru copt

Ingrediente cremă:

  • 300 g mascarpone
  • 5 gălbenuşuri
  • 250 g zahăr pudră
  • o linguriţă cacao
  • o esenţă migdale
  • 2 linguri coniac sau whisky
  • 250 g frişca naturală
  • 500 g cireşe pentru glazură
  • 100 g nuci
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Se încălzeşte, pentru început, cuptorul la 140°C. Se separă ouăle. Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare, iar albuşurile se bat spumă.

Se adaugă zahărul în ploaie, gălbenuşurile, zahărul vanilat, cacaua şi făina cernute. Se încorporează uşor, să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie pentru copt şi se coace la 120°C.

Intre timp, se pregăteşte crema. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul vanilat, cu esenţa de migdale, cu zahărul farin şi caca­ua cernută.

Se adaugă mascarpone şi se încorporează uşor, să nu se lase. Se adaugă coniacul şi frişca la sfârşit. Se acoperă şi se lasă la rece.

Separat, se curăţă cireşele, se spală, se scot sâmburii şi se fierb împreună cu zahărul şi cu esenţa de migdale. Se lasă să scadă şi se dau deoparte să se răcorească.

Se împarte foaia de blat în două, se toarnă crema, se acoperă cu foaia a doua şi se ornează cu un strat de cremă, glazură de cireşe şi nu

Cherry cake

Cherry cake

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.