Chiftele cu piept de pui si sos

Printeaza

 

Ingrediente:Chiftele cu piept de pui si sos

  • 600 g piept de pui
  • ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • o jumătate de morcov
  • mărar
  • două felii de pîine
  • 3 ouă
  • o lingură de pesmet
  • 100 g porumb
  • 800 g roşii
  • oregano
  • bicarbonat de sodiu
  • sare
  • piper
  • ulei
  • făină
  • legume de sezon

 

Mod de preparare:

Feliile de pîine se înmoaie în apă rece, se storc ca să se eli­mine apa şi se pun într-un castron. Piepturile de pui se dezosează, se spală şi se dau prin maşina de tocat.

Se amestecă bine cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mici, cu ceapa verde şi cu usturoiul tocate mărunt. Se adaugă boabele de porumb, pesmetul, sarea şi piperul. Se presară mărarul tocat, se adaugă ouăle, bicarbonatul de sodiu şi pîinea.

Se amestecă bine ca să se încorporeze toate ingredien­tele, se formează chiifteluţe ro­tunde, se trec prin făiină şi pes­met şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spuimieră, se aşază pe un şervet absorbant, apoi se păstrează la cald.

Se face un sos din roşiile date pe râ­zătoare, puţin ulei, sare şi piper. Se fierbe pînă scade puţin, se presară oregano tocat şi se serveşte alături de clhifteluţele calde. Se mai pot servi şi cu o garnitură din legume de sezon.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.