Chiftele cu sos de vin
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele cu: carne de vita, orez, oua, migdale, pesmet, vin alb, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper.
Ingrediente:
- 400 g carne vită tocata
- 3 linguri orez fiert
- 2 ouă
- 1lingură migdale pisate
- 1 lingură pesmet
- 150 ml vin alb
- 2 cepe
- 3 căţei usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci carnea cu migdalele pisate, cu orezul fiert, ouăle, pesmetul, sare şi piper, după gust. Uzi mâinile şi formezi chiftele puţin mai mari decât o nucă. Le prăjeşti în ulei încins, la foc potrivit, şi le scoţi pe hârtie absorbantă.
Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi usturoiul mărunţit şi vinul. Laşi să fiarbă câteva minute şi condimentezi cu sare şi piper, lei vasul de pe foc, treci sosul printr-o sită şi-l torni peste chiftele. Laşi vasul acoperit circa 30 de minute, ca să se pătrundă aromele.
Pofta buna!