Chiftele de curcan in lipie

Printeaza

O reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Chiftele de curcan in lipie

  • 450 g carne de curcan, tocata
  • 4-8 lipii
  • 200 g humus
  • o capatana de salata
  • condimente asortate
  • 3 linguri seminte susan
  • 1 ceapa mica rosie, taiata rondele
  • zeama de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Amestecă carnea tocată şi condimentele, apoi modelează cca 20 chiftele. Trece-le prin seminţele de susan Amestecă ceapa cu zeama de lămâie şi un praf de sare, lasă 5 min, apoi clăteşte şi scurge.

Incinge uleiul intr-o tigaie, pune chiftelele şi prăjeşte-le cam 10 min, întorcându-le până se rumenesc pe toate părţile.

Incălzeşte lipiile şi serveşte-le cu humus, rondele de ceapă, frunze de salată şi sferturi de lămâie.

Chiftele de curcan in lipie

Chiftele de curcan in lipie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.