Chiftele de curcan in lipie
PrinteazaO reteta de chiftele de curcan in lipie din: carne de curcan, lipii, humus, salata, condimente, seminte de susan, ceapa rosie, zeama de lamaie si ulei de floarea soarelui.
- 450 g carne de curcan, tocata
- 4-8 lipii
- 200 g humus
- o capatana de salata
- condimente asortate
- 3 linguri seminte susan
- 1 ceapa mica rosie, taiata rondele
- zeama de la 1 lamaie, plus sferturi pentru servit
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Amestecă carnea tocată şi condimentele, apoi modelează cca 20 chiftele. Trece-le prin seminţele de susan Amestecă ceapa cu zeama de lămâie şi un praf de sare, lasă 5 min, apoi clăteşte şi scurge.
Incinge uleiul intr-o tigaie, pune chiftelele şi prăjeşte-le cam 10 min, întorcându-le până se rumenesc pe toate părţile.
Incălzeşte lipiile şi serveşte-le cu humus, rondele de ceapă, frunze de salată şi sferturi de lămâie.
Chiftele de curcan in lipie
Pofta buna!