Chiftele de dovlecel
PrinteazaChiftele de dovlecel din: dovlecei, coaja de lamaie, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, faina, oua, ulei vegetal.
- 500 g dovlecei
- coaja unei lamai
- o ceapa mica tocata
- un ardei iute curatat de seminte tocat
- 2 linguri de patrunjel tocat
- o lingurita de sare
- un sfert de lingurita de piper
- jumatate de cana de faina
- 2 oua batute
- ulei vegetal pentru prajit
Mod de preparare:
Radeti dovleceii si puneti-i între 2 şervete de bucătărie să se usuce timp de jumătate de oră. Amestecaţi într-un recipient restul ingredientelor şi încorporaţi amestecând uşor dovleceii. încingeţi câteva linguri de ulei vegetal într-o tigaie la foc mediu.
Turnaţi câte o lingură din compoziţie şi aplatizati-o cu o spatulă. Prăjiţi câte 3 minute pe fiecare parte, până ce devin aurii şi crocante.
Chiftele de dovlecel
Pofta buna!