Chiftele de legume cu marar
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele din: dovlecel, cartofi, oua, usturoi, marar, ulei, piper, sare.
- 1 dovlecel lung şi subţire
- 2-3 cartofi
- 2 ouă
- 1 căţel de usturoi
- 1 legătură mărar
- ulei pentru prăjit
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi, speli şi razi dovlecelul pe răzătoarea mare. îl sărezi şi îl laşi la scurs. Fierbi cartofii pe jumătate, în coajă. îi cureţi călduţi şi îi dai tot pe răzătoarea mare. Presezi dovlecelul între palme, pentru a fi bine scurs şi îl amesteci cu cartofii.
Adaugi usturoiul zdrobit, mărarul tocat, ouăle bătute cu sare şi piper după gust.Omogenizezi şi pui cu lingura din compoziţie în uleiul încins. Prăjeşti chiftelele pe ambele părţi. Le scoţi pe şervete de hârtie absorbantă.
Serveşti chiftelele împreună cu salată de roşii sau sos de mărar.
Chiftele de legume cu marar
Pofta buna!