Chiftele de naut cu salata de dovlecei
PrinteazaChiftele de naut cu salata de dovlecei din: naut, oua, lapte, faina, praf de copt, ceapa verde, harissa, ulei de floarea soarelui, dovlecel branza feta, frunze de menta si iaurt.
- 400 g de naut din conserva, clatit si scurs bine
- 2 oua mari
- 3 linguri de lapte integral
- 4 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt
- 1 legatura de ceapa verde, 1/2 tocata, 1/2 feliata pe lungime
- 4 linguri de harissa
- 3 linguri ulei de floarea soarelui
- 2 dovlecei, taiati in felii subtiri
- 200 g de branza feta, maruntita
- 1 legatura mica frunze de menta
- 150 ml de iaurt, pentru servit
Mod de preparare:
Paseaza jumatate din cantitatea de naut in robotul de bucatarie, pana obtii o pasta cremoasa. Lasand robotul pornit, adauga ouale si lapte, apoi incorporeaza faina si praful de copt. Adauga restul de naut si ceapa verde tocata. Asezoneaza si pune jumatate din cantitatea de harissa.
Incinge jumatate din cantitatea de ulei şi prăjeşte feliile de dovlecei în tranşe, până când devin aurii; ţine-le la cald în cuptorul încălzit uşor. Mai încinge puţin ulei şi prăjeşte compoziţia de chiftelele în porţii de câte 2 linguri, timp de câteva minute, până observi că apar bule, apoi întoarce-le pentru a se prăji şi pe cealaltă parte. Ţine-le, de asemenea, la cald, lângă dovlecei.
Amestecă dovleceii cu brânza feta, menta şi ceapa verde feliată. împarte salata pe 4 farfurii, aşază peste ea câte 2 frigănele, iar deasupra lor câte o cupă de iaurt amestecat cu restul de harissa.
Chiftele de naut cu salata de dovlecei
Pofta buna!