Chiftele de orez cu jumari
PrinteazaO reteta de chiftele cu orez, jumari, ou, usturoi, ceapa, morcovi, faina, marar, sare si piper.
- 1 cană orez
- 1 ou
- 300 g jumări
- 3 căţei usturoi
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 lingură făină
- 1 legătură mărar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui orezul la fiert cu 4 căni de apă şi un praf de sare. Cureţi apoi ceapa şi usturoiul şi le treci prin maşina de tocat împreună cu jumările.
După ce a fiert orezul, îl adaugi în compoziţia de jumări împreună cu mărarul tocat, morcovul ras, oul, făina, sare şi piper după gust. Omogenizezi compoziţia şi formezi chifteluţe pe care le prăjeşti într-o tigaie fără niciun fel de grăsime.
Pofta buna!