Chiftele de urzici si cartofi
PrinteazaChiftele de urzici si cartofi din: urzici, cartofi, paine neagra, ou, faina, ceapa, ulei, marar, piper, sare.
- 1/2 kg urzici
- 3 cartofi
- 100 g paine neagra
- 1 ou
- 30 g faina
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 legatura marar sau patrunjel
- piper
- sare
Mod de preparare:
Alegi urzicile, le speli bine şi le fierbi, după care le scurgi. Decojeşti cartofii, îi tai în cuburi şi îi fierbi, înmoi pâinea în apă rece. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o înăbuşi în ulei şi puţină apă, până scade şi se înmoaie.
Pasezi urzicile scurse împreună cu pâinea stoarsă, cartofii daţi pe râzătoare şi ceapa fiartă. Adaugi făina, oul, mărarul sau pătrunjelul, sare şi piper după indicaţiile medicului. Omogenizezi amestecul.
Modelezi chiftele din acest amestec şi le treci prin făină. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le introduci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu. Le laşi să se coacă pe o parte, după care le întorci pe partea cealaltă, să se rumenească.
Chiftele de urzici si cartofi
Pofta buna!