Chiftele din cod
PrinteazaChiftele din cod din: cod, sare, iaurt, patrunjel, galbenus, mustar, suc de lamaie, pesmet, praz, piper, ulei de rapita.
- 500 g de cod, taiat in bucati mari
- 1/2 lingurita de sare
- 1/4 cana + 2 linguri de iaurt
- 1/4 cana de patrunjel maruntit
- 1 galbenus batut bine
- 1 lingura de mustar
- 1 lingura de suc de lamaie
- 3/4 cana+ 2 linguri de pesmet
- 3 fire de praz, maruntite
- 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 1/4 cana de ulei de rapita
Mod de preparare:
Pune apa intr-o tigaie de teflon si adu-o pana in punctul de fierbere, la foc potrivit.
Condimenteaza pestele cu sare si pune-l in recipientul de pe aragaz.
Acopera tigaia cu un capac si lasa carnea sa fiarba circa 8 minute.
Scoate pestele cu o lingura cu gauri si sterge-l cu cateva prosoape de hartie. Lasa-l sa se raceasca aproximativ 5 minute.
Arunca apa si lasa tigaia sa se usuce.
Faramiteaza bine pestele intr-un bol de dimensiuni medii, cu degetele, avand grija sa indepartezi toate oasele.
Adauga iaurtul, patrunjelul, galbenusul, mustarul, sucul de lamaie, sase linguri de pesmet, prazul maruntit, piperul si sare.
Amesteca bine.
Modeleaza mixtura in opt chiftele rotunde. Trece-le prin pesmetul ramas si indeparteaza excesul.
Incalzeste doua linguri de ulei de rapita intr-o tigaie de teflon, la foc mediu.
Pune chiftelele in recipient si lasa-le pentru 2-3 minute, cat sa se rumeneasca si sa devina usor crocante.
Toarna si ultimele doua linguri de ulei. Ai grija sa intorci chiftelele pe ambele parti.
Cand sunt gata, lasa-le la scurs pe prosoape de hartie.
Chiftele din cod
Pofta buna!