Chiftele de peste
PrinteazaO reteta delicioasa si simpla de chiftele de peste din: peste, ou, galbenus, lamaie, paine, lapte, usturoi, parmezan, foi de dafin, faina, patrunjel verde, sare, piper si ulei.
- 400 g crap (sau orice peşte)
- 1 ou + 1 gălbenuş
- 1 lămâie
- 2 felii de pâine
- 100 ml lapte
- 1-2 căţei de usturoi
- 2-3 linguri cu parmezan
- 2 foi de dafin
- făină
- pătrunjel verde
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Pune la fiert o oala cu apa. Cand da in clocot adauga un praf de sare, 1-2 frunze de dafin, sucul de la 1/2 lamaie si pestele curatat in prealabil (dar lasat intreg sau taiat bucati mari).
Lasă la fiert domol, acoperit, vreme de un sfert de oră.
Scoate peştele şi lasă-l să se răcească. Apoi curăţă-l de piele şi oase cu cea mai mare atenţie şi pune-l într-un castron.
Adaugă oul şi gălbenuşul, parmezanul, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă foarte bine, pătrunjelul verde tocat mărunt, usturoiul pisat, sare şi piper după gust.
Amestecă bine, ia cu lingura din compoziţie şi formează chiftele după preferinţă (mai mari sau mici, lunguieţe ori rotunde).
Tăvăleşte-le prin făina cernută şi prăjeşte-le în ulei fierbinte. Serveşte-le fierbinţi, alături de cartofi natur şi un sos delicios.
Chiftele de peste
Pofta buna!
Incoming search terms:
- chiftele de peste