Salata verde – Beneficii pentru sanatate si retete. Este una dintre cele mai populare varietăți de salată consumate în întreaga lume și este bogată în nutrienți esențiali pentru sănătate. Iată tot ce trebuie să știți despre salata verde: Beneficii pentru sănătate: Bogată în nutrienți: Salata verde este o sursă excelentă de vitamine și minerale, cum […]
Chiftele de praz cu sos de roşii
PrinteazaChiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie.
Ingrediente:
- 4-5 fire de praz
- 2 oua
- 1 chifla inmuiata in apa
- sare
- cateva linguri pesmet
- faina
- ulei
sos:
- 1 kg rosii
- 1 foaie de dafin
- 2 boabe de piper
- sare
- putin zahar
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Tai prazul bucăţi şi îl fierbi împreună cu puţină sare. Păstrezi zeama obţinută.
Când s-a înmuiat (nu prea tare) prazul, scurgi chifla de apă şi o dai împreună cu prazul prin maşina de tocat.
Adaugi ouăle, sare, piper şi pesmet (cât să iasă o pastă bună de modelat), lei câte o lingură din această compoziţie şi prăjeşti în ulei încins pe amândouă părţile.
Pregăteşti sosul aşa: Roşiile tăiate bucăţi le dai prin sită, le amesteci cu zeama de praz.
Le fierbi 10-15 minute împreună cu foaia de dafin, zahăr şi uleiul care a rămas de la prăjeală, sare, piper şi felii de lămâie.
Serveşti sosul separat, lângă chiflele prăjite.
Chiftele de praz cu sos de roşii
Pofta buna!
Salata verde – Beneficii pentru sanatate si retete