Chiftele de praz cu sos de roşii
PrinteazaO reteta de chiftele de praz cu sos de rosii din: praz, oua, chifla, sare, pesmet, faina, ulei, rosii, foaie de dafin, boabe de piper, sare, zahar si lamaie.
- 4-5 fire de praz
- 2 oua
- 1 chifla inmuiata in apa
- sare
- cateva linguri pesmet
- faina
- ulei
pentru sos:
- 1 kg rosii
- 1 foaie de dafin
- 2 boabe de piper
- sare
- putin zahar
- 1/2 lamaie
Mod de preparare:
Tai prazul bucăţi şi îl fierbi împreună cu puţină sare. Păstrezi zeama obţinută. Când s-a înmuiat (nu prea tare) prazul, scurgi chifla de apă şi o dai împreună cu prazul prin maşina de tocat.
Adaugi ouăle, sare, piper şi pesmet (cât să iasă o pastă bună de modelat), lei câte o lingură din această compoziţie şi prăjeşti în ulei încins pe amândouă părţile.
Pregăteşti sosul aşa: Roşiile tăiate bucăţi le dai prin sită, le amesteci cu zeama de praz. Le fierbi 10-15 minute împreună cu foaia de dafin, zahăr şi uleiul care a rămas de la prăjeală, sare, piper şi felii de lămâie.
Serveşti sosul separat, lângă chiflele prăjite.
Chiftele de praz cu sos de roşii
Pofta buna!