Chiftelute de cartofi

Printeaza

Chiftelute de cartofi din: cartofi, sare, piper, chimen, maghiran, ulei de masline, sunca de curcan, ceapa verde, usturoi, ardei iute si tofu.

Ingrediente:

  • 8 cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 praf chimen măcinat
  • maghiran
  • ½ lingură ulei de măsline
  • 250 g şuncă de curcan
  • 2 cepe verzi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 30 g tofu

 

Mod de preparare:

Se dau cartofii cruzi pe răzătoarea mare şi se amestecă împreună cu sare, piper, chimen şi maghiran. Se unge o tigaie de teflon cu ulei şi se încinge. Se ia câte o lingură de compoziţie de cartofi şi se formează chifteluţe. Se prăjesc în tigaie cca 10 min. pe fiecare parte, până se rumenesc.

Se taie şunca fâşii şi se rade tofu. Se toacă usturoiul, ceapa şi ardeiul iute. Se amestecă. Se prăjesc legumele în res-tul de ulei, se adaugă şunca şi se încălzesc. Amestecul se repartizează peste chifteluţele de cartofi şi se presară tofu ras.

Chiftelute de cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.