Sarmale în Foi de Varză Roșie – Varza roșie nu doar că adaugă o estetică deosebită preparatului, dar are și un gust ușor dulceag, perfect pentru a echilibra umplutura de carne și orez. Aceste sarmale sunt o alegere ideală pentru mesele festive sau pentru momentele în care vrei să impresionezi printr-un preparat tradițional cu o […]
Chiftelute de conopida
PrinteazaChiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 conopida, rupta in florete
- 120 g faina
- 2 linguri patrunjel
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 oua, batute
- 1 1/2 lingurita chimen
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 1 turmeric
- ulei pentru prajit
sosul de iaurt:
- 300 g iaurt gras
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe bucheţelele de conopidă în apă sărată timp de 15 min, apoi scurge-le. Amestecă într-un castron făina, pătrunjelul, usturoiul, ouăle, mirodeniile, puţină sare şi piper şi bate bine până iese un aluat.
Adauga conopida caldă, amestecând bine să se mai zdrobească floretele.
Prăjeşte-le în ulei, câte o lingură o dată, până se rumenesc. Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un castron.
Chiftelute de conopida
Pofta buna!
Frigănele Crocante la Air Fryer
Frigănele Crocante la Air Fryer: Rețeta Rapidă pentru un Mic Dejun. Frigănelele, cunoscute și ca „French toast”, sunt o opțiune clasică pentru micul dejun, iar varianta la Air Fryer le face și mai rapide și sănătoase. Gătirea în Air Fryer asigură o textură crocantă la exterior și moale la interior, fără a folosi mult ulei […]
bune cu scortisoara 🙂
Nu am mancat pana acum chiftele de conopida 🙂