Chiftelute de conopida
PrinteazaChiftelute de conopida din: conopida, faina, patrunjel, usturoi, oua, chimen, scortisoara, turmeric, ulei, iaurt, coaja de lamaie, zeama de lamaie si ulei de masline.
Ingrediente:
- 1 conopida, rupta in florete
- 120 g faina
- 2 linguri patrunjel
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 4 oua, batute
- 1 1/2 lingurita chimen
- 1 1/2 lingurita scortisoara
- 1 turmeric
- ulei pentru prajit
pentru sosul de iaurt:
- 300 g iaurt gras
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Fierbe bucheţelele de conopidă în apă sărată timp de 15 min, apoi scurge-le. Amestecă într-un castron făina, pătrunjelul, usturoiul, ouăle, mirodeniile, puţină sare şi piper şi bate bine până iese un aluat. Adauga conopida caldă, amestecând bine să se mai zdrobească floretele.
Prăjeşte-le în ulei, câte o lingură o dată, până se rumenesc. Pentru sos, amestecă toate ingredientele într-un castron.
Chiftelute de conopida
Pofta buna!
bune cu scortisoara 🙂
Nu am mancat pana acum chiftele de conopida 🙂