Chiftelute cu broccoli si fulgi de ovaz
PrinteazaChiftelute cu broccoli si fulgi de ovaz din: broccoli, fulgi de ovaz, usturoi, oua, morcov, sare, piper, cimbru, ulei de masline.
- 500 g broccoli
- 100 g fulgi de ovaz
- 2-3 catei de usturoi sau 2 fire de usturoi verde
- 2 oua
- 1 morcov
- sare
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 lingurita cimbru uscat maruntit
- 30 ml ulei de masline
Mod de preparare:
Speli broccoli şi îl fierbi în apă clocotită pentru 3-4 minute, până se înmoaie uşor. Laşi să se răcească şi toci broccoli mărunt sau îl zdrobeşti cu furculiţa. Amesteci toate ingredientele într-un castron şi laşi vasul acoperit timp de 30 de minute.
Formezi chifteluţe pe care le rumeneşti în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le consumi lângă un sos de iaurt aromat cu usturoi.
Chiftelute cu broccoli si fulgi de ovaz
Pofta buna!
Se fac chiftele si din broccoli? … ciudat