Chiftelute cu sos alb
PrinteazaChiftelute cu sos alb din: carne tocata de vita, carne tocata de porc, miez de paine, os de vita, oua, faina, unt, lapte, ceapa, cimbru, cuisoar, nucsoara, marar, sare, piper.
- 250 g carne tocata de vita
- 250 g carne tocata de porc
- 100 g miez de paine
- un os de vita
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 2 cepe
- o crenguta de cimbru
- un cuisor
- nucsoara
- marar
- sare
- piper
Mod de preparare:
Din osul de vită, cimbru, o ceapă, sare, piper si cuisor se fac 500 ml de supă scăzută. Intr-o tigaie cu 25 g unt se căleşte ceapa mărunţită. In lapte cald se înmoaie miezul de pâine, apoi se presează. în carnea tocată se pun ouăle, miezul de pâine, ceapa călită, mărar, făină, nucşoară, sare si piper. Se amestecă bine.
Se fac chifteluţe, care se fierb în supa de vită. Din resteul de unt, făină si lapte se fierbe un sos şi se toarnă peste chiftele. Se dau un clocot. Se servesc c cu legume si restul de mărar.
Chiftelute cu sos alb
Pofta buna!
Sosul pare interesant, chiftelele nu le fac asa.
O sa incerc si eu chiftelele astea